Ulike metoder for fjerning av tatoveirng


Visste du at det finnes flere metoder for å fjerne en uønsket tatovering?

Selv om laser er den raskeste, tryggeste og beste måte å fjerne en uønsket tatovering, finner mange på å fjerne den først med andre metoder. Uheldigvis virker ikke disse som laser, de kan være farlige for kroppen og etterlate permanente skader og bivirkninger.

I denne artikkelen vil vi gå gjennom de mest vanlige metodene (utenom laser) for tatatoveringsfjerning.

Dermabrasion

Før laserene gjorde sitt inntog i den medisinske verden, var det selvsagt flere som angret på blekket og prøvde å fjerne de selv. Fremdeles den dag i dag vil noen prøve å fjerne sin tatovering med denne metoden i håp om at den vil forsvinne.

Dermabasion betyr å skrape eller pusse ned huden ved å bruke forskjellige verktøy. Alt fra stål børster til sandpapir eller mekaniske maskiner. Dette vil føre til ekstrem smerte, arrdannelse, blødning og ikke minst infeksjoner.

Salabrasion er ganske likt som dermasion, men her blir det brukt vann og salt sammen med noe som kan slipe ned huden. Her er meningen å peele bort det øverste laget med hud, for så tro at ny hud vil  bli erstattet uten tatoveringsblekk. Tjaa.. meget tvilsomt.

Som ved dermabrasion vil dette være ekstremt smertefullt, gi arr ha en stor risiko for infeksjoner. Blekket, vel det vil nok ikke forsvinne.

Kirurgisk fjerning av tatovering.

Vel, om ikke dermabrasion og salabration var nok, så er det jo de som velger å skjære bort tatoveringen. Absolutt ikke mulig for store tatoveringer, men for de mindre er dette selvsagt mulig. Her vil alle få et arr.

Fjerne tatovering med syre

Ja, syre du leste riktig… Mest vanlig er det å bruke en TCA peeling, dette brenner bort øverste laget med hud, men det vil ikke fjerne tatoveringen din.

Gycol syre, er også blitt bruk, men vil ikke gjøre noe annet enn å svi litt på huden, hensikten bak å bruke gylcol syre er å lage en inflammasjon slik at kroppen selv klarer å kvitte seg med blekket, men det går ikke.

Injeksjoner med syre, her går noen så langt at de injiserer syre i tatoveringen for å «skylle» ut blekket. Stor risiko for infeksjoner, arrdannelse etc. og nei, tatoveringen vil ikke forsvinne.

Fjerne tatovering med krem?

De fleste kremene som selges for å fjerne en tatovering inneholder hydrokinon, kojic acid, alpha arbutin og TCA. Disse ingrediensene vil kunne bleke ned hudfargen din, men de penetrere ikke så langt ned i huden at fargen fra tatoveringen vil forsvinne.

Risiko for infskjon og permanent arrdannelse er høy.

Rejuvi tatto fjerning

Er en metode som er meget omdiskutert da den blir lagt på tatoveringen på samme måte som du fikk tatoveringen.. ja. Du blir tatovert på nytt!
Her bruker de en inorganisk kjemisk formula som er laget fra Rejuvi i California. Ta et lite google søk, så finner du ubehagelige resultater. Arr, ujevnheter etc.

Cryo behandling

Også kjent som cryotherapy der du fryser bort uønskede hudlag, samme som når du fryser bort en vorte. Vil selvsagt gi uønskede bivirkninger som arr, feilfarge, infeksjoner og ulike resultater på om tatoveringen blir borte.

Fjerne tatovering med Picoway

Så ønsker du å fjerne din tatovering?
Laser tatoveringsfjerning er trygt, effektiv å skånsomt med vår Picoway eller Q.Switched laser.  Vi holder til midt i Bergen sentrum, bare et steinkast fra TorgallmenningenLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Clear Ink