Om behandlingen


144f916aa2aeb19bb6dea6472e96518aTatoveringer kan være vakkert, kunstnerisk og moteriktig, men vakkert er relativt for den enkelte, kunsten du liker i dag forandrer seg, og moter varer ikke evig. Tatoveringen du syntes var flott og passet din personlighet for 10 år siden, passer kanskje ikke lenger din personlighet og smak i dag.

Det finnes sikkert like mange grunner til å fjerne en tatovering som det finnes grunner for å ta en tatovering, og ønsket om å kunne fjerne de har nok vært der så lenge menneskene har utført tatoveringer. (Ca 5 000 år)

Tidligere har det vært vanskelig og ekstremt dyrt å fjerne en permanent tatovering, da dette kun kunne utføres ved hudtransplantasjon. Før de effektive laserne kom på markedet, måtte man altså ty til kirurgisk inngrep som gikk ut på å fjerne huden i det aktuelle området, for så å transplantere ny hud fra et annet område på kroppen. Dette medførte stygge arr i donorområdet så vel som i området tatoveringen tidligere var.

Som med all annen teknologi utvikler også laserne for tatoveringsfjerning seg konstant. De første laserne var ofte veldig ineffektive, kunne kun fjerne svart farge, kunne gi stygge arr og var ofte veldig smertefulle å bli behandlet med.

I dag er laserne svært effektive og skånsome mot huden. Man kan fjerne tatoveringer helt uten fare for varige mén.

Clear Ink bruker den aller siste laseren med den nyeste teknologien innenfor fjerning av tatovering med laser. I Januar 2016 kjøpte vi PicoWay fra Synron Candela. PicoWay er en såkalt picosekunds laser, som er den siste teknologien på markedet for fjerning av tatovering. PicoWay blir nå ansett som å være den nye gullstandarden for fjerning av tatovering.

Dessverre er det fortsatt sånn at ingen lasere kan fjerne alle typer tatoveringer i alle fargespekter, selv ikke PicoWay. Heldigvis har vi flere «våpen» for å fjerne tatoveringen din. Der PicoWay med sin pico-sekunds teknologi kommer til kort, så kan vår Q-Switched NdYag 1064nm , KTP 532nm laser eller den fraksjonerte Erbium Yag 2940 laseren fra Alma Lasers hjelpe til. Som oftest er det slik at man må kombinere flere lasere for å få bort en tatovering 100%.

Hvordan fungerer tatoveringsfjerning med laser?

Du har sikkert selv opplevd at svarte farger absorberer sollys og utvikler seg til varme mer enn lyse farger. Tenk på en svart bil som har stått i sollys på sommeren, kontra en hvit bil. Den svarte bilen blir varmere fordi sollyset lettere blir absorbert i mørke farger.

Prinsippet for tatoveringsfjerning med laser fungerer litt på samme måte. Laserlyset er tunet (bølgelengden) til fargen i blekket og søker seg til det området i huden der blekket finnes. Laseren gjør at disse blekkpartiklene blir knust opp i mikroskopiske partikler, slik at kroppen kan absorbere og skille ut tatoveringsblekket. Kroppen klarer ikke å absorbere blekkpartiklene med en gang, så dette vil skje over en 2-3 ukers periode etter behandlingen. (Det er derfor det tar tid før man ser effekten av en behandling). Med picosekunds laseren, Picoway vil blekket bli knust i enda mindre partikler enn med standard Q-switched nano laser. Dette medfører at kroppen klarer å kvitte seg med blekket lettere /raskere, som igjen betyr at du raskere vil se effekten av en behandling. Tidligere har vi anbefalt å vente 6-8 uker mellom hver behandling fordi kroppen skal få tid til å skille ut blekket, med PicoWay så er det ikke nødvendig å vente mer enn 2-3 uker mellom hver behandling.

Hvordan foregår behandlingen?

Før vi begynner behandling av en ny kunde, vil vi alltid ha en gratis konsultasjon der vi i fellesskap ser på tatoveringen. Sammen prøver vi så godt det lar seg gjøre å estimere antall behandlinger som kreves for å tilfredsstille forventningene dine. Det er viktig at opplysninger du gir på dette tidspunktet er riktig.  Spørsmålene vil feks være : Alder på tatovering.

Før vi begynner behandlingen vil vi vaske området med desinfeksjonsmidler og deretter starte behandlingen med laseren. Behandleren vil føre laseren over det aktuelle området der det er blekk, i en jevn bevegelse. Du vil høre lyden av laseren som blir skutt mot tatoveringsfargen og kjenne en svak smerte som de fleste beskriver med at gummistrikk blir strammet opp og sluppet mot huden din. Dette er en smerte som de aller fleste takler veldig godt. Det er selvfølgelig individuelt hvor lenge en behandling vil vare, men en liten tatovering behandles på ett par minutter.

 

Hvor mange behandlinger vil jeg trenge?

Et estimat på hvor mange behandlinger du vil trenge for å fjerne din unike tatovering, vil bli gitt under konsultasjonen før vi setter i gang med behandlingen. Det er mange faktorer som spiller inn, men i de aller fleste tilfeller vil 90 til 95 prosent av fargen være borte etter 3-5 behandlinger. Det er umulig å gi ett garantert eksakt tall på hvor mange behandlinger akkurat din tatovering trenger for å fjernes, men utfra erfaring så kan vi gi ett estimat. Selv om behandleren ikke kan garantere for et eksakt antall behandlinger du trenger, kan man i de fleste tilfeller garantere for maks antall behandlinger du skal betale for. På den måten er du som kunde sikret at du ikke betaler mer enn maks antall avtalte behandlinger, selv om du skulle trenge mer.


Clear Ink