Hvordan kroppen fjerner tatoveringen din


Hvordan kroppen (og ikke laseren) fjerner tatoveringen din

Vurderer du å fjerne tatoveringen din som du tok på Aia Napa, sommeren for 4 år siden?
Vel, kroppen din begynte allerede prosessen med å fjerne blekket i tatoveringen den dagen du tok den, og har jobbet iherdig med dette siden.

Fjerning av tatoveringen din har pågått i mange år allerede

Du har sikkert sett det selv på tatoveringen din, den er ikke så «crips», og flott i fargene som den engang var. Grunnen til dette er at kroppens immunforsvar sendte de hvite blodcellene (leukocyttene) for å fjerne fremmedlegeme (blekket) i huden med en gang du tok tatoveringen.  De hvite blodcellene klarer kun å fjerne de aller minste blekkpartiklene i tatoveringen, som utgir ca 10-20% av tatoveringen.  Når kroppen har fjernet det den klarer selv, vil du lett kunne se at tatoveringen din er mer diffus og mindre fargerik enn hva den engang var.

Kroppen trenger hjelp.

De største blekkpartiklene i tatoveringen er mange ganger større enn granulocyttene og gjør det umulig for kroppen å selv fjerne de. Satt i perspektiv, blir som at en mus skal spise en elefant i ett jafs.
Her er det våre tatoveringsfjerningslasere kommer inn i bildet. I denne posten vil vi ikke gå i detalj for hvordan laseren gjør det, men prinsippet er at laseren knuser de store blekkpartiklene i så små partikler at granulycyttene klarer å jobben den allerede begynte på den dagen du tok tatoveringen.

Forskjellige lasere

Hvor fort kroppen klarer å fjerne tatoveringen kommer an på hvor god hjelp den får. En god laser klarer å knuse blekket i veldig små partikler i et par omganger, mens en dårlig (utdatert) laser bruker mange behandlinger for å gjøre det samme.  Vår nyeste laser PicoWay, er ansett som verdens beste laser p.t og klarer å gjøre jobben mange ganger fortere enn de gamle utdaterte tradisjonelle nano q-switch laserne som de fleste andre klinikker bruker.

I videoen under, kan du se de hvite blodcellene i forhold til tatoveringsblekket. Legg merke til hvor stor forskjell det er på størrelsen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Clear Ink