Historien om tatoveringsfjerning


Historiske funn kan fortelle oss at tatoveringer har blitt utført på mennesker i minst 5000 år. Det seneste beviset fikk vi da det mumifiserte levningene etter den 5200 år gamle Ötzi  (Ismannen) ble funnet i en isbre på 3200 meters høyde på grensen mellom Østerrike og Italia. Ötzi  hadde over 50 forskjellige tatoveringer på kroppen sin.

Selv om vi ikke har noen historiske bevis på at tatoveringsfjerning har eksistert så lenge, så velger vi i alle fall å tro at ønsket om å fjerne tatoveringen er minst like gammel.

Man trenger ikke gå tilbake 5000 år for finne de første teknikkene for å fjerne tatoveringer.  Faktisk trenger vi ikke gå mer enn et par tiår for å finne de første metodene   Disse besto av å skrape  eller sandblåse huden ned til hvor hudlaget hvor pigmentene lå, for så å la huden gro. Dette medførte selvfølgelig store smerter og ikke minst arr i huden for pasienten

Det var ikke før i 1967 at Dr. Leon Golden testet en 694 Ruby laser og en NdYag til det formål å fjerne en tatovering. På den tiden var ikke det snakk om kortpulset laser. Igjen så medførte dette smerter, arr og permanent pigmentskader.

På tidlig 90 tallet så begynte de medisinske laserne og teknologien å bli såpass god at man kunne behandle med kortpulset lasere tunet mot de riktige fargespekter gjennom laseres bølgelengde.

Etter dette kom Q-Switched nanosekunds lasere som de fleste klinikker bruker i dag. Nanosekunds-lasere har vært bransjestandarden helt til i 2014, da pico-sekundlaserene kom og revolusjonerte tatoveringsfjerningsbransjen. Først  kom Synosure Picosure, og deretter den enda bedre Syneron Candela Picoway.  Vi er den eneste som har Pico-sekundslaser i Bergen og den eneste klinikken i Norge som både har Q-switched lasere i tillegg til de nye pico laseren, Picoway.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Clear Ink